Френският президент Еманюел Макрон потвърди своята увереност, че е необходим

...
Френският президент Еманюел Макрон потвърди своята увереност, че е необходим
Коментари Харесай

Макрон отстоява нуждата от здрав френско-германски съюз

Френският президент Еманюел Макрон удостовери своята убеденост, че е нужен здрав съюз сред Франция и Германия, съобщи ДПА.

Европа не може да върви напред, в случай че има различия сред Париж и Берлин, сподели Макрон в изявление за няколко френски районни вестника. По думите му той и немският канцлер Ангела Меркел изпитват взаимно почитание и поддържат положително съдействие.

" Немците направиха същински взаимни отстъпки ", сподели френският водач и изброява сфери като бюджета, еврозоната, защитата, отбраната на авторските права, както и отстояването на ползите на Европа пред международните сили.

Макрон съобщи, че не е належащо Европейски Съюз да бъда безплоден съюз, в който не се приказва за различията. Той се базира на партньорствата " Де Гол - Аденауер, Митеран - Кол и Шрьодер - Ширак, които са имали " същински разлики в мненията, довели до същински прогрес ".

По тематиката за евроизборите, които ще се състоят в неделя във Франция, Макрон споделя, че те са доста значими и са първите от 1979 година насам, които съставляват " екзистенциален риск ". Президентът отбелязва, че за пръв път се вижда колаборация сред националистически партии и външни ползи, чиято цел е накъсване на Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР