Френският президент Еманюел Макрон отдаде почит на починалия тази сутрин

...
Френският президент Еманюел Макрон отдаде почит на починалия тази сутрин
Коментари Харесай

Макрон възхвалява загиналия полицай герой

Френският президент Еманюел Макрон отдаде респект на умрелия тази заран жандармерист Арно Белтрам, като съобщи, че той е умрял като воин при нападенията в Южна Франция и заслужава уважението и възхищението на цялата нация, съобщи Франс прес.

По-рано министърът на вътрешните работи Жерар Колон заяви, че 45-годишният жандармерист, разменил се за заложничка в супермаркета при вчерашната терористична офанзива в Южна Франция, е умрял. В пост в Туитър тази заран Колон написа, че Арно Белтрам от жандармерията е " умрял за страната си ".

Подполковник Арно Белтрам почина в работа на страната, на която към този момент бе дал толкоз доста . Той почина героичен, жертвайки живота си, с цел да постави завършек на смъртоносната офанзива, осъществена от терорист джихадист , съобщи в официално съобщение Макрон.

Белтрам се предложи невъоръжен като замяна за жена, взета за пленник от 25-годишния нападател Редуан Лакдим . Той оставил включен телефона си, тъй че полицията да може да чува какво става в супермаркета. Властите обявиха, че щом чули изстрели от вътрешната страна, решили да щурмуват, убивайки въоръжения нападател.

С Белтрам починалите при трите поредни набези, осъществени през вчерашния ден от Редуан Лакдим, стават четирима . Ранени са 15 души . Отговорност за най-кървавия атентат, откогато Еманюел Макрон стана президент през май, пое групировката " Ислямска страна ".
 тероризъм БГНЕС
Арно Белтрам станал част от елитните полицейски специфични елементи през 2003 година , а през 2005 г . служил в Ирак . През декември предходната година той провел във френския департамент Од образование по какъв начин да се работи при обстановка с взимане на заложници , отбелязва Асошиейтед прес.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди терористичната офанзива в Южна Франция, съобщи ТАСС. Кабинетът му уточни, че той е изтъкнал дейностите на френските сили за сигурност, с помощта на чиито дейности е могло да се избегне огромен брой жертви.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР