Френският президент Еманюел Макрон определи руския президент Владимир Путин като

...
Френският президент Еманюел Макрон определи руския президент Владимир Путин като
Коментари Харесай

Макрон: Не трябва да проявяваме слабост пред Путин

Френският президент Еманюел Макрон дефинира съветския президент Владимир Путин като "много мощен човек, пред който в никакъв случай не би трябвало да демонстрираме уязвимост " в миг, когато напрежението сред Запада и Москва е изключително изострено, съобщи Франс прес.

Руският президент е "много мощен човек, мощен президент ", сподели Макрон в изявление на британски за телевизия Фокс нюз, излъчено през днешния ден преди утрешното му държавно посещаване във Вашингтон.

"Мисля, че в никакъв случай не би трябвало да демонстрираме уязвимост пред президента Путин. Когато сте слаби, той се възползва от това ", сподели Макрон.

"Той е мощен и образован, само че не и доверчив и е захласнат от устрема да се меси в нашите демокрации ", съобщи френският президент за съветския си сътрудник.

"Меси се на всички места в Европа и Съединени американски щати, с цел да отслаби демокрациите ни, тъй като счита, че това е потребно за страната му. Той желае Велика Русия. Хората се гордеят с политиката му. Той се държи извънредно сурово с малцинствата и с съперниците си с някаква визия за демокрацията, която аз не споделям ", означи Макрон, като в същото време увери, че непрекъснато поддържа контакт с Путин.

"Уважавам го. Познавам го. Не си върша илюзии ", заключи Макрон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР