Френският президент Еманюел Макрон обяви криза на международната система. Мисля,

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви криза на международната система. Мисля,
Коментари Харесай

Макрон: Едностранната политика в света се възражда

Френският президент Еманюел Макрон разгласи рецесия на интернационалната система.
„ Мисля, че минаваме през невижданата рецесия на нашата интернационална система “, сподели Макрон при откриването на Втория конгрес за мир в Париж.
Според него предстоят изцяло нови провокации. " Има вътрешна рецесия на нашата система... Имаме рецесия на световната политическа и икономическа система ", сподели той, представен от РИА Новости.
Френският водач акцентира, че системата, образувана след Втората международна война, е била ефикасна в продължение на 70 години.
" Но последните години демонстрират, че се появяват нови неравенства, от време на време в нашите общности. Те раздробяват актуалното общество, създавайки рецесия на нашите демокрации и подозрения за всички западни демокрации.
Това възражда едностранната политика, от време на време на тези, които са били поръчител на тази интернационална система. И в този момент, в случай че мога да го кажа, имаме вътрешна рецесия на системата. Икономически и политически тази система е в рецесия ", добави той.
Вторият парижки кротичък конгрес стартира своята работа днес; в него ще вземат присъединяване към 30 държавни и държавни ръководители.
На церемонията по откриването по-рано обръщения имаха ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, вицепрезидентът на Китайската национална република Ван Цишан и президентът на Демократична република Конго (ДРК) Феликс Антоан Чисекиди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР