Френският президент Еманюел Макрон обеща повишаване на минималната работна заплата

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща повишаване на минималната работна заплата
Коментари Харесай

След гнева на протестите: Макрон вдига минималната работна заплата със 100 евро

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание повишение на минималната работна заплата и понижаване на налозите в отговор на траялите седмици наред митинги на „ жълтите жилетки ”, в които се стигна до конфликти и разгром в Париж.
Месечната минимална заплата ще нарасне със 100 евро от 2019 година, заяви Би Би Си.

В телевизионно послание към нацията Макрон означи, че гневът на протестиращите е „ бездънен и в доста аспекти основателен”.

Погромът в Париж: Как се оправят притежателите на разграбените магазини?

Планираното нарастване на налозите за пенсионерите с ниски приходи ще бъде анулирано, а работодателите ще бъдат призовани да платят на чиновниците си освободен от налози бонус за края на годината, добави Макрон.

Много хора са недоволни от изискванията на живот и имат чувството, че гласът им не се чува, сподели френският президент.

„ Приемам и моята роля в обстановката – може да съм ви предиздвикал да мислите, че имам други грижи и цели. Знам, че някои от вас са били засегнати от думите ми”, призна Макрон.

„ Искам да бъда доста явен пред вас довечера: в случай че съм се борил, с цел да разбутам политическата система, старите привички, лицемерието, то е тъй като имам вяра повече от всичко в тази страна, че я обичам”, акцентира Макрон. Нищо обаче не оправдава насилието, безапелационен беше той. „ Когато насилието се развихри, свободата умира. Никакъв яд не може да оправдае нападенията против полицаите”, съобщи президентът.

Първите реакции на протестиращи довечера сочат, че протестното придвижване за момента ще продължи. Все още обаче не може да се планува дали Франция би трябвало да се готви за нова събота на шествия, които могат още веднъж да доведат до вълнения.

В последния митинг на жълтите жилетки участваха над 125 хиляди души. Над 1000 бяха арестувани единствено в Париж.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР