Френският президент Еманюел Макрон направи днес публична забележка на своята

...
Френският президент Еманюел Макрон направи днес публична забележка на своята
Коментари Харесай

Макрон се скара на премиерката си за остри думи срещу крайната десница

Френският президент Еманюел Макрон направи през днешния ден обществена забележка на своята министър-председателка Елизабет Борн поради нейни остри квалификации по адрес на крайнодесния Национален общ брой. 

В радиопредаване в неделя Борн назова на тази партия " наследница на Петен " с " рискова идеология ".

Филип Петен е френски военачалник от Първата международна война, който оглавява колаборационисткия режим с окупационните нацистки управляващи във Франция през Втората от 1940 до 1944 година. След нея е наказан на гибел, само че присъдата му е трансформирана в пожизнен затвор поради военната му биография и напредналата му възраст. Умира през 1951 година

Трябва да се заобикаля опълчването на Сбора сег воден от Жордан Бардела с " думита на 90-те години " и с " морални оценки " съобщи президентът, представен от новинарската телевизия Бе Еф Ем, по време на съвещания на държавното управление във вторник, 30 май.

" Няма да съумеете да накарате милиони французи, които са дали своят вот за крайната десница, да повярват, че това са фашисти ", смъмри той още Борн по информация за в. " Паризиен " и доказана от Бе Еф Ем.

На последните избори през 2022 година Макрон завоюва втори петгодишен мандат, побеждавайки на балотаж кандидатката на Сбора Марин Льо Пен, но президентската партия " Ренесанс "  загуби болшинството си в Националното заседание и зависи от останалите, с цел да прокарва законодателството си.

" Изобщо нямам доверие в нормализацията на Националния общ брой ", беше споделила в неделя Борн. " Мисля, че не би трябвало да се омаловажават концепциите му, концепциите му са все едни и същи. Така че в този момент Националният сбор им придава (други) форми, само че аз не преставам да мисля че това е рискова идеология “, добави тя.

„ Никога не съм чул Марин льо Пен да осъжда това, което може да е било историческите позиции на нейната партия и мисля, че смяната на името не трансформира концепциите, корените “, добави правителствената ръководителка, квалифицирайки Сбора като „ безспорен наследник на Петен ".

Самата Льо Пен неведнъж е упорствала, че съперниците ѝ водят против нея " семантична война ", пришивайки ѝ етикети като " крайнодясна " или даже " фашизоидна ". Спорен нея Сборът е консервативна и патриотична групировка. Тя съумя да разшири доста обществената база на партията, учредена от татко ѝ Жан-Мари Льо Пен през 1972 година под името " Национален фронт ", смекчавайки радикалните му позиции и изразителност и най-после, изключвайки го от нейните редици.

Льо Пен назова думите на Борн " отвратителни и недостойни ". По думите ѝ те са " неприемливи за първата опозиционна партия, за нейните депутати, за хилядите ѝ избраници и за милионите французи, които тя съставлява ".  

Бардела изрази страдание за " тежкита, лъжливи и обидни думи ", които " мърсят милионите французи, които гласоподават за Националния общ брой ". 

Миналия април Макрон предизвести, че Льо Пен " ще пристигна (на власт), в случай че не съумеем да отговорим на провокациите пред страната и в случай че си създадем навика да лъжем или да отхвърляме действителността ".

Според президента на републиката Сборат играе " популистки и демагогски " и че на политическата му тактичност ръководещите би трябвало да дават отговор с " планове за реиндустриализация, екология, ред и битка за нашите публични услуги ", с цел да извадят  " хората от отчаянието, мизерията и гнева ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР