Френският президент Еманюел Макрон, който е на официално посещение във

...
Френският президент Еманюел Макрон, който е на официално посещение във
Коментари Харесай

Макрон потвърди: Ще проведа разговор с Владимир Путин в близките дни

Френският президент Еманюел Макрон, който е на публично посещаване във Вашингтон, удостовери пред американска телевизия, че в околните дни ще беседва по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин, заяви Франс прес.

„ Искам първоначално да приключа с държавното посещаване и да проведа полемика по разнообразни тематики с президента Байдън “, съобщи Макрон пред Ей Би Си, пред която удостовери, че скоро ще организира телефонен диалог с Путин.

Една от тематиките на диалозите сред държавните ръководители на Франция и Съединени американски щати през днешния ден в Белия дом ще е потвърждаването на единния отговор на двете страни против съветската нашествието в Украйна.

Макрон прикани за „ дълготраен мир “, който да постави завършек на спора. „ Справедлив мир не може да значи мир, натрапен на украинците. Справедлив мир не е мир, с който една от двете страни да не е съгласна в средносрочен или дълготраен проект “, добави той.

По думите на френския президент Владимир Путин „ е позволил неточност “ и не е невероятно той да се върне на масата на договарянията.

Последният телефонен диалог сред Макрон и Путин се организира на 11 септември. Миналата седмица френският президент съобщи, че разчита на „ пряк контакт с съветския президент по най-важните тематики, свързани с украинските нуклеарни мощности и Запорожката АЕЦ “.

Макрон има желание да подсети на Путин и за настояването на Париж „ съветските войски да изоставен Украйна, както и да се възвърне нейният суверенитет и териториална целокупност “.

Еманюел Макрон отговори и на въпроси на Ей Би Си, свързани с новия притежател на Туитър Илон Мъск и неговите планове да постави завършек на битката с дезинформацията по отношение на КОВИД-19 на фона на надигащата се нова вълна на случаите на болест във Франция.

„ Смятам, че би трябвало да се заемем съществено с този въпрос. Според мен би трябвало да се направи тъкмо противоположното – повече регулация. Ние го вършим във Франция, както и на европейско равнище “, разяснява Макрон.

Мнението на френския президент е, че свободата на слово „ би трябвало да включва отговорност и въздържане “. „ Не може да изказвате расистко или антисемитско мнение, за мен е значимо да пазя това свое виждане “, добави той.

Комисарят по въпросите на вътрешния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон съобщи през вчерашния ден, че е обърнал внимание на Илон Мъск по време на телефонен диалог за нуждата от „ обилни старания “, в случай че компанията му желае да съблюдава откритите европейски правила.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР