Френският президент Еманюел Макрон каза на британския премиер Борис Джонсън,

...
Френският президент Еманюел Макрон каза на британския премиер Борис Джонсън,
Коментари Харесай

Макрон към Джонсън: Няма достатъчно време за нова сделка за Брекзит

Френският президент Еманюел Макрон сподели на английския министър председател Борис Джонсън, че няма задоволително време през идващия месец, с цел да се контракти напълно ново съглашение за излизането на Англия от Европейския съюз, съобщи " Ройтерс ".

В сряда немският канцлер провокира Англия да показа други възможности на защитния механизъм за ирландската граница до 30 дни, което Джонсън с подготвеност одобри.

Съдбата на Англия е единствено в ръцете на Джонсън, акцентира френският водач, добавяйки, че вид без договорка не е пожеланият от Европейски Съюз, само че блокът ще бъде подготвен за него.

" Искам да съм доста явен: през идващия месец ние няма да намерим ново съглашение за отдръпване, което да се отклонява доста от първичното ", уточни той по време на конференция с Джонсън, като въпреки всичко добави, че " никой няма да чака до 31 октомври без да опита да откри положително решение ".

По време на първото си посещаване в чужбина от идването си на власт преди месец, Джонсън предизвести през вчерашния ден немския канцлер Ангела Меркел, а през днешния ден и Макрон, че ще се изправят пред безреден Брекзит на 31 октомври, в случай че Европейски Съюз не се съгласи с нова договорка.

По думите му при никакви условия Англия няма да наложи граничен надзор сред страната членка на Европейски Съюз Ирландия и английската провинция Северна Ирландия. Той уточни, че схваща желанието на Европейски Съюз да резервира цялостта на единния пазар, само че посочи, че съгласно него това е съвместимо със договорка за Брекзит, която ще резервира и цялостта на Обединеното кралство.

Джонсън сподели на Макрон, че желае договорка за Брекзит и изрази убеденост, че тя към момента е допустима до 31 октомври. Посочи, че е бил мощно обнадежден от чутото от Меркел по време на визитата му в Берлин през вчерашния ден.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (664)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР