Френският президент Еманюел Макрон и премиерите на Великобритания и Канада

...
Френският президент Еманюел Макрон и премиерите на Великобритания и Канада
Коментари Харесай

Цели: Всички момичета в света да посещават училище до 2030 г.

Френският президент Еманюел Макрон и министър председателите на Англия и Канада Тереза Мей и Джъстин Трюдо се ангажираха в Организация на обединените нации до 2030 година всички девойки в света да могат да посещават учебно заведение, най-много в Африка, където остават голям брой спънки пред образованието им, съобщи Франс прес.

" Днес 130 милиона девойки в света не са отишли на учебно заведение ", изрази страдание Мей на конференция в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тримата водачи оповестиха, че Световното партньорство за обучение ще получи фонд от 2,5 милиарда $ за три години с финансиране от техните страни, както и от Обединените арабски емирства, Норвегия и Холандия.

Това основано през 2002 година партньорство работи в към 60 разрастващи се страни в поддръжка на просветителните им структури.

" Това е голямо предизвикателство, тъй като 440 милиона африкански деца би трябвало да посещават учебно заведение " до 2030 година, съобщи Макрон.

Френският президент означи, че 63 % от необразованите възрастни в света са дами и акцентира, че остават доста трудности пред учебното обучение на девойките - от беднотия до ранно зачеване, полово принуждение и " към момента прекомерно ограничаващите обществени правила ".

Сред препоръчаните ограничения за превъзмогване на казуса са приемането на закони, осигуряващи 12 години гратис обучение, предварителна защита на ранните забременявания и битката с предразсъдъците към дамите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР