Френският президент Еманюел Макрон и министърът на отбраната Флоранс Парли

...
Френският президент Еманюел Макрон и министърът на отбраната Флоранс Парли
Коментари Харесай

Сделка! Франция продава на Хърватия бойни самолети Рафал за 1 млрд. евро

Френският президент Еманюел Макрон и министърът на защитата Флоранс Парли подписаха договорка на стойност към 1 милиард евро за продажбата на Хърватия на 12 използвани бойни самолета " Рафал " (Rafale).

Събитието по подписването стана в четвъртък в хърватската столица Загреб.

" Подписването на контракта за самолетите " Рафал " има изключително мощно значение по време на днешното посещаване, нова глава в нашите връзки. По този метод укрепваме качествата на хърватската войска и хърватските военновъздушни сили, като предоставените самолети ще повлияят на външната политика и на отбранителната система на Хърватия “, уточни хърватският министър председател Андрей Пленкович.

Макрон благодари на Хърватия, че " постоянно е бил същински и явен сътрудник " и съобщи, че поддържа напъните на страната да се причисли към Шенгенското пространство. Той акцентира, че Франция ще работи за това, когато поеме председателството на Съвета на Европейския съюз от началото на идната година.

" През март ще приказваме за Европа, която би трябвало да бъде по-обединена и която би трябвало да резервира силата си “, съобщи още Макрон.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР