Френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел отправиха

...
Френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел отправиха
Коментари Харесай

Макрон и Меркел призоваха Турция да спре настъплението в Сирия

Френският президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел насочиха общ апел довечера към Турция да спре интервенцията против кюрдските сили в Сирия, тъй като има заплаха тази интервенция да сътвори неудържима филантропична обстановка и да помогне на " Ислямска страна " още веднъж да се появи в региона, съобщи Франс прес.

" Разговаряхме с президента на Съединени американски щати – единият от нас с Доналд Тръмп, другият с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Изразихме ясно пред тях общата ни воля това нахлуване да спре ", сподели френският президент преди двамата с Меркел да вечерят в Елисейския замък.
Над 200 хиляди души са напуснали домовете си поради турската атака в Сирия Убити са минимум 30 цивилни, както и над 400 кюрдски бойци
" Разговарях един час с президента Ердоган, би трябвало да отчитаме ползите на сигурността на Турция. Но ние мислим също, че би трябвало да се постави завършек на турското навлизане, тъй като има филантропични съображения и не можем да приемем тази обстановка против кюрдите ", сподели Ангела Меркел.
Снимка: Reuters
" При тази обстановка ще действаме доста в съгласие, както действахме, с цел да кажем на турците, че прекратяваме всички наши продажби на оръжие, както и във връзка с самодейностите през идващите часове и дни ", сподели Макрон.

Той прикани европейците към единение в този сложен и обезпокоителен миг.

" Европа не може да си разреши лукса да води безсмислени разправии и дребни разногласия, нито да прибавя вътрешни рецесии към напреженията в света ", добави френският президент.
Американски бойци попаднаха под турски обстрел в Сирия От Държавния департамент оповестиха, че 60 военнослужещи са изтеглени от региона на турската интервенция
Макрон привиква незабавно съвещание на силовите министри късно довечера, с цел да обсъдят разновидностите на дейности след турското нахлуване, заяви Елисейският замък. Франция е един от главните сътрудници във водената от Съединени американски щати коалиция против " Ислямска страна " и желае да се свика незабавна среща на страните от обединението, прибавя Ройтерс.

Италианският министър председател Джузепе Конте сподели, че Рим желае допустимо най-бързо Европейският съюз да разгласи мораториум над продажбите на оръжие за Турция, съобщи Франс прес.

" Италианското държавно управление работи от през вчерашния ден, с цел да стартира допустимо най-бързо разискване в Европейския съюз на мораториум над продажбите на оръжие за Турция ", се споделя в известие на държавното управление.

Конте сподели, че въпросът би трябвало да бъде разискван на утрешното съвещание на външните министри от Европейски Съюз, както и на срещата на европейските водачи в четвъртък и петък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР