Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон направи промени в правителството

Френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на направи през днешния ден промени в държавното управление. Те бяха оповестени довечера от генералния секретар на Елисейския замък Алекси Колер, предадоха международните организации.

Министрите на външните работи и на финансите, Жан-Ив Льо Дриан и Брюно Льо Мер, резервираха своя пост. Льо Мер ще дирижира използването на проекта за възобновяване на френската стопанска система след пандемията от новия ковид, обърна внимание Колер, представен от Ройтерс. Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер бе заменен на фона на обвиняванията против полицията в грубост, отбелязва Асошиейтед прес. На негово място бе назначен Жералд Дарманен, който към този момент е заемал министерски пост.

Съдебно следствие против някогашни министри във Франция поради COVID-кризата

Министерството на екологичния и взаимен преход (на околната среда) бе управлявано от Барбара Пимпили. Председател на комисията за устойчивото развиване към Националното заседание, тя е била народен представител от Зелените, преди да премине в редиците на партията на Макрон "Република, напред! ".

Френският министър председател хвърли оставка

В петък френският президент назначи Жан Кастекс за нов министър председател на мястото на Едуар Филип, напомня Българска телеграфна агенция. Кастекс отговаряше за излизането на страната от ограничаващите ограничения поради ковид. Макрон направи измененията в държавното управление след неприятното показване на своята центристка партия на локалните избори във Франция, на които обаче Зелените реализираха съществени триумфи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР