Френският президент Еманюел Макрон днес обеща действията срещу радикалния ислям

...
Френският президент Еманюел Макрон днес обеща действията срещу радикалния ислям
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Засилваме действията срещу радикалния ислям

Френският президент Еманюел Макрон през днешния ден даде обещание дейностите против радикалния ислям да се засилят след убийството на преподавателя по история и география Самюел Пати. Макрон разгласи също, че директно забърканият в атентата пропалестинска група " Шейх Ясин " ще бъде разпусната, съобщи Франс прес.

Решения от този жанр във връзка с сдружения, групи лица ще последват през идните дни и седмици, съобщи Макрон в малко изказване в префектурата в Бобини, северно предградие на Париж.

" Знаем какво би трябвало да се направи ", сподели президентът пред публицисти след среща със звено за битка против ислямизма в Бобини, съобщи Ройтерс.
Снимка: EPA
Френските законодатели уважиха през днешния ден паметта на учителя по история, съобщи ДПА. Повече от 200 депутати и парламентарни чиновници, носещи защитни маски и шалове с цветовете на трикольора, резервираха безмълвие в респект на Самюел Пати на стълбите на Националното заседание в студения октомврийски следобяд.

Пати сподели провокирали дискусия карикатури на пророка Мохамед на учениците си в урок, отдаден на свободата на словото.

Неговият палач, който бе убит от полицията малко след убийството, се похвали за действието си в интернет и написа, че учителят е унижил пророка.
Снимка: EPA
Председателят на Националното заседание Ришар Феран по-късно сподели пред депутатите, че животът на един преподавател е " заветен ". Пати е бил " погубен, тъй като е развивал сериозно мислене у бъдещите жители във Франция, която почита всички отзиви и всички вярвания, където има независимост на словото ", добави той.

Ръководителят на центристкия блок на президента Еманюел Макрон в долната камара на Народното събрание Кристоф Кастанер, сподели, че депутатите ще са " воини в битката с многоглавата ламя на ислямизма ".

Консервативният опозиционен народен представител Ерик Сиоти прикани държавното управление да предложи конституционна корекция, която да разреши пандизчиите ислямисти и хипотетични ислямисти да бъдат обект на строго наблюдаване след освобождението им от пандиза.
Снимка: EPA
Очаква се на следващия ден Макрон да управлява национална гала в памет на Пати в Сорбоната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР