Френският президент Еманюел днес. Той разглежда нападението като изолиран акт

...
Френският президент Еманюел днес. Той разглежда нападението като изолиран акт
Коментари Харесай

Макрон не се притеснява от инцидента с шамара

Френският президент Еманюел през днешния ден. Той преглежда нападението като изолиран акт и приканва да не се преувеличава смисъла му, съобщи ledauphine.com.

По думите му, подобен случай не би трябвало да отклонява вниманието от значимите проблеми. Той настоя да се почитат институциите, измежду които и фигурата на президента на страната. Също по този начин добави, че е писал на кмет на департамента Дром, който също е бил обект на принуждение.

Припомняме, че Макрон бе атакуван в департамента Дром в югоизточна Франция, където пътува като част от районното си турне . Във видео, споделено от френски медии, се видя по какъв начин мъж удря пестник на президента , преди полицията да се намеси.
 Нападнаха Макрон по време на обиколка във френски райони
Нападнаха Макрон по време на обиколка във френски райони

Mъж е зашлевил президента, двама души са задържани

След случая са задържани две лица . Понастоящем самоличността и претекстът на нападателя не са известни. BFM TV и RMC разгласиха видеоклип, циркулиращ в Twitter, на който се вижда по какъв начин мъж в зелена тениска, с очила и маска за лице вика " Долу Макрония " (A Bas La Macronie) и по-късно удря пестник през лицето на Макрон.

Охраната на Макрон бързо се е намесила, с цел да повали индивида на земята и да отдалечи Макрон от него.

Премиерът Жан Кастекс съобщи пред Народното събрание малко по-късно, че въпреки демокрацията да значи спор и законно противоречие, " тя никога не би трябвало да значи принуждение , вербална експанзия и още по-малко физическа офанзива ".

Крайнолевият водач Жан-Люк Меленшон написа в " Tуитър ", " взаимност с президента " незабавно след шамара . " Тази офанзива демонстрира, че поддръжниците на насилието минават от думи към дейности ".

Лидерът на дясната френска партия " Национално единение " Марин Льо Пен и ръководителят на лявото придвижване " Неподчинена Франция " Жан-Люк Меланшон осъдиха офанзивата против френския президент .

" Категорично съдя неприемливата офанзива против президента на републиката ", съобщи Льо Пен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР