Френският премиер Елизабет Борн планира да се срещне с опозиционни

...
Френският премиер Елизабет Борн планира да се срещне с опозиционни
Коментари Харесай

Френският премиер обсъжда пенсионните въпроси с опозиция и синдикати

Френският министър председател Елизабет Борн възнамерява да се срещне с опозиционни водачи и синдикати с вярата да постави завършек на седмиците на митинги против непопулярната в страната пенсионна промяна. Това заяви " Ройтерс ", като цитира известие на нейната канцелария.

В известието обаче не се загатва съответно за законопроекта за пенсиите.

Срещите с водачите на опозицията и синдикатите ще се състоят през седмицата, започваща на 3 април.

Припомняме, че демонстрациите против пенсионната промяна, която ще увеличи възрастта за пенсиониране с две години, прераснаха в принуждение, откакто държавното управление прокара законодателството този месец без дефинитивно гласоподаване в Народното събрание.

Президентът Еманюел Макрон изключи опцията за анулация или закъснение на законодателството , като разпореди на своя министър председател да откри нова поддръжка в Народното събрание, откакто държавното управление не съумя да откри задоволително гласове за законопроекта.
 Франция чака решение на рецесията от Макрон
Франция чака решение на рецесията от Макрон

Синдикатите се притесняват от драматичен поврат

Управляващите разгневиха обществеността поради опита да наложат пенсионната промяна без утвърждението на Народното събрание, посредством меганизъм, очакван от конституцията. 

Борн даде обещание да не употребява конституционните си пълномощия за приемане на законодателство без гласоподаване още веднъж, с изключение на за бюджетни законопроекти.

Синдикатите насрочиха 10-и ден на национални митинги . Ръководителят на профсъюза CFDT Лоран Бергер предходната седмица предложи Макрон да спре закона за шест месеца , с цел да потърси вероятен компромис.
 Макрон изясни на французите, че няма да отстъпи
Макрон изясни на французите, че няма да отстъпи

Френското държавно управление няма да се поддаде на проявяващите принуждение в борбата за пенсиите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР