Френският премиер Едуар Филип заяви, че смята за неизбежен повторният

...
Френският премиер Едуар Филип заяви, че смята за неизбежен повторният
Коментари Харесай

Възраждането на "Ислямска държава" в Сирия е неизбежно, обяви Франция

Френският министър председател Едуар Филип съобщи, че счита за " неминуем " повторният напредък на джихадистката формация " Ислямска страна " след решението на Съединени американски щати да се изтеглят от Североизточна Сирия, а на Турция - да стартира интервенция там, съобщи " Ройтерс ".

" Това е опустошително за сигурността ни поради неизбежното възобновление на " Ислямска страна " в Североизточна Сирия и евентуално в Северозападен Ирак, " сподели Филип в Народното събрание.

Подобен развой също по този начин би довел и до " дестабилизацията на държавно управление, което няма потребност от това ", добави министър председателят, имайки поради преминалоно през изпълнени с принуждение митинги иракско държавно управление. Той също по този начин упрекна Вашингтон, че е подкрепил турската интервенция " Извор на мира " с изтеглянето и добави, че скоро ще беседва с иракското управление ( " в това число кюрдски водачи " ), с цел да види какви ограничения може да се вземат поради джихадистите - локални и непознати - в сирийски лагери и затвори.

Франция, която поддържаше кюрдите в региона, е следващата страна, която показва терзание от опцията за възобновление на " Ислямска страна " в Североизточна Сирия. Там действаше обединението на Съединени американски щати и сегашният зложелател на Турция, поради който стартира офанзивата - Сирийските демократични сили (SDF), доминирани от кюрдски бойци.

Опасно (и объркано)

В ръцете на обединението са над 12 хиляди пандизчии, обвинени, че са членове на " Ислямска страна ". От тях минимум 4000 са непознати жители, немалка част Съединени американски щати пробваха да върнат на европейски страни, които обаче отхвърлиха да се погрижат за тях. Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че с началото на интервенцията Турция поема отговорността за джихадистите.

Проблемът е, че от една страна вакуумът след изтеглянето на Съединени американски щати и кюрдите може да даде сили на " спящи кафези " на ИД, а от друга - че се основава опция за всеобщи бягства в някои от седемте лагера, в това число тези, където живеят фамилии на джихадистите.

От началото на интервенцията разнообразни източници даваха противоречащи си сведения за протичащото се с хипотетичните бойци на ИД. Според някои турската войска освобождава част от тях, съгласно други бойци на SDF го вършат преднамерено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР