Френският премиер Едуар Филип изрази днес подкрепа за предложението на

...
Френският премиер Едуар Филип изрази днес подкрепа за предложението на
Коментари Харесай

Франция подкрепя България за промяната в правилата за миграцията

Френският министър председател Едуар Филип изрази през днешния ден поддръжка за предлагането на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз за промени в разпоредбите за миграцията и даването на леговище. Той разяснява този въпрос на взаимна конференция с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, заяви сътрудник на Българска телеграфна агенция.

Българското предложение има поддръжката на забележителна част от страните в Европейски Съюз, съгласно които то съставлява добра основа за идните диалози в Европейския съвет в края на идната седмица. Те ще бъдат предшествани от планувана през днешния ден в Брюксел за 24 юни среща на няколко страни от Европейски Съюз за авансово разискване на опциите за постигането на решение и за чуването на предлагането на Германия.Юнкер посочи, че той ще бъде хазаин на неделната среща, само че не той я е свикал. Председателят на Европейска комисия предизвести, че след срещата в неделя няма да има конференция. Той съобщи, че " други " отхвърлят да свикат такава среща, без да посочи кого има поради.

Би било потребно авансово да обсъдим въпроса, процесът заслужава подготовка. Имам хрумвания за решение, които към този момент няма да изложа. Ако всички бяха постъпили умно при преразглеждането на разпоредбите от Дъблин, нямаше да бъдем изправени пред днешните проблеми.

Филип прикани всички да бъдат на висотата на провокациите. По неговите думи Франция пресява в южните елементи на Либия някои от мигрантите, с цел да реши дали могат да получат протекция в Европейски Съюз. По неговите думи този метод е част от търсеното решение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР