Френският парламент прие днес закон за всеобщата сигурност, който дава

...
Френският парламент прие днес закон за всеобщата сигурност, който дава
Коментари Харесай

Френският парламент прие спорния закон за всеобщата сигурност

Френският парламент одобри през днешния ден закон за всеобщата сигурност, който дава повече пълномощия на полицията, макар рецензиите на правозащитни деятели, съгласно които той заплашва напъните за откриване на полицейски произвол, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Нормативният акт бе утвърден със 75 против 33 гласа от Националното заседание - долната камара на Народното събрание, където внеслата законопроекта партия на президента Еманюел Макрон има огромно болшинство. Той към този момент мина в Сената.

В опит да успокоят рецензиите, които през есента провокираха всеобщи митинги в цяла Франция, законодателите пренаписаха противоречивия член 24 от текста. В новата му версия към този момент се споделя, че съдействието за идентифициране на изпълняващите служебните си отговорности служители на реда " с очевидното желание да се нанесе щета " ще се санкционира със затвор до пет години и санкция от 75 000 евро.

През ноември в Париж десетки хиляди души стачкуваха против първичната дефиниция на този член, която криминализираше публикуването на фотоси на служители на реда с желанието да им се навреди.

Противниците на новия закон считат, че съдържащата се в него дефиниция остава прекомерно обтекаема и предстои на пояснение от служителите на реда. Те също по този начин се притесняват, че този нормативен акт ще сплаши хора, които се пробват да се борят против полицейския произвол и дискриминация посредством правене и издание на фотоси и видеозаписи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР