Френският парламент одобри във вторник удължаване на здравното извънредно положение

...
Френският парламент одобри във вторник удължаване на здравното извънредно положение
Коментари Харесай

Френският парламент одобри удължаване на COVID извънредното положение до 1-ви юни

Френският парламент утвърди във вторник удължение на здравното изключително състояние в страната до 1 юни, съобщи ДПА.

Решението беше взето с 278 против 193 гласа.

Въведеното през март предходната година здравно изключително състояние дава опция на държавното управление да постанова ограничаващи ограничения с огромен обсег против ковид, в това число настоящия вечерен час от 18.00 ч.

Новото удължение на изключителното състояние беше мощно оспорвано и против него гласоподаваха депутати и от дясната, и от лявата част от политическия набор.

Във Франция се следи увеличаваща се отмалялост от рестрикциите. Все повече ресторантьори приканват да им се позволи още веднъж да отворят заведенията си. За анулиране на рестриктивните мерки упорстват и ски курортите.

Училищата и детските градини в страната не престават да работят. Всички магазини като се изключи комерсиалните центрове остават отворени.

Вечерният полицейски час остава в действие.

Междувременно Франция заяви за нови 18 870 случая на ковид в страната във вторник по отношение на " едвам " 4 317 в понеделник, само че под 23 337 случая, регистрирани през същия ден предходната седмица.

Седемдневната пълзяща междинна стойност на новите инфекции, която изглажда ежедневните нередности при отчитане, възлиза на 19 348, което е най-малко от 20-и януари.

Общият брой на случаите на COVID-19 от началото на пандемията пък се нараснал до 3,36 милиона - шестият най-голям в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР