Френският парламент одобри окончателно законопроект, подпомагащ борбата със сексуалното насилие

...
Френският парламент одобри окончателно законопроект, подпомагащ борбата със сексуалното насилие
Коментари Харесай

Франция направи по-строго законодателство за сексуалното насилие

Френският парламент утвърди дефинитивно законопроект, подпомагащ битката със половото принуждение над малолетни, съобщи Агенция Франс Прес. Това се случва след два неотдавнашни случая, свързани със секс с 11-годишни девойки.
Законопроектът беше признат с болшинство, без нито един глас " срещу " и с 8 " въздържали се " при последния избор в Националното заседание (долната камара на парламента), добави БГНЕС.
Следвайки предизборната акция на президента Еманюел Макрон, който даде обещание да се оправи със половото принуждение и сексизма, Народното събрание гласоподава в интерес на по-строги санкции за обезчестяване и полово посягане против малолетни и за удължение на периода за гонене при избрани закононарушения и случаи на полов тормоз.
Промените идват вследствие на обществен митинг по два случая, при които двама мъже заобиколиха правосъден развой за обезчестяване, откакто бяха упрекнати в секс с малолетни девойки.
Всяко полово деяние на възрастен с дете под 15 години може да бъде третирано като полово закононарушение според новите промени.
Но прокурорите, които се надяват да осъдят причинителя за обезчестяване, би трябвало да потвърдят, че сексът е бил по насила, което е изключително комплициран въпрос, когато са забъркани деца в предтийнейджърска възраст.
Законопроектът усилва от 20 години на 30 години интервала за наказателно гонене на полови закононарушения против малолетни.
Разпоредбата разрешава на жертви на полови закононарушения да подават тъжби в период от 30 години откакто навършат пълноправие, т. е. до 48-годишна възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР