Френският парламент гласува в четвъртък законодателни промени, с които сексуалните

...
Френският парламент гласува в четвъртък законодателни промени, с които сексуалните
Коментари Харесай

Във Франция сексът с лица под 15 г. вече е престъпление

Френският парламент гласоподава в четвъртък законодателни промени, с които половите връзки с деца на възраст под 15 години се афишират за обезчестяване и се санкционират с до 20 години затвор, заяви Ройтерс.

По този метод Франция приближава наредбите на Наказателния си кодекс с тези на останалите западни страни.

И сега възрастта за полови връзки по взаимно единодушие във Франция е 15 години, само че френските прокурори до момента изискваха доказателство за недоброволност, с цел да издигнат обвиняване в обезчестяване.

" Това е исторически закон за нашите деца и за нашето общество ", съобщи в Народното събрание министърът на правораздаването Ерик Дюпон-Морети. " Никой пълновръстен принудител няма да може да претендира за взаимно единодушие с малолетно лице под 15-годишна възраст ".

Законът е бил признат единомислещо на последното си четене, заяви в Туитър френският парламент.

От страна на някои депутати имаше опасения, че възрастта, под която половите връзки автоматизирано се считат за обезчестяване, може да криминализира доброволния секс сред малолетен и единствено с няколко години по-възрастно лице. Затова беше включена " Ромео и Жулиета " уговорка, която разрешава полови връзки сред малолетен и лице, което е до 5 години по-възрастно от него. Тази уговорка няма да се отнася до случаите на полово принуждение.

Промените също по този начин афишират за обезчестяване кръвосмешението с малолетно лице под 18 години.

Във Франция, която от дълго време се любува на облика си на страна на съблазняването и романса, половият тормоз над дами и деца от години минаваше неусетен или прикриван във високите ешелони на властта и измежду известните персони. През последните години обаче страната премисли доста неща.

Движението МеТоо се оказа повратна точка за Франция. За това способства през 2020 година и общественото заклеймяване на френски публицист, писал намерено за своята педофилия.

Франция към този момент стегна законодателството си във връзка с половите закононарушения през 2018 година, като криминализира половия тормоз по улиците. От тогава подсвиркващите след дамите и нападателно сластните човеци са изправени пред опасността от санкции, налагани на място.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР