Френският парламент гласува мерки, които позволяват на местните власти по-строга

...
Френският парламент гласува мерки, които позволяват на местните власти по-строга
Коментари Харесай

Френският парламент регулира електрическите скутери и велосипеди

Френският парламент гласоподава ограничения, които разрешават на локалните управляващи по-строга регулация на електрически скутери и колела. Часове по-рано кметът на Париж Ан Идалго разгласи възбрана за придвижване и паркиране по тротоари и паркове и ограничи скоростта на модерните двуколесни транспортни средства пред лицето на възходящ брой злополуки с пешеходци и безредица в градската подвижност.

 © БГНЕС
Във френската столица има 12 оператора на електрически скутери или повече от 20 хиляди двуколесни транспортни средства, които се отключват с мобилно приложение и могат да се движат на всички места. Повредени скутери се зарязват в градските паркове и даже се хвърлят от мостовете в Сена.

Камари скутери пък остават пред офиси в центъра. Амбицията е от първи юли те да бъдат паркирани единствено на избрани места, а скоростта им да се органи от сегашните 25 на 20 километра в час в целия град, а в пешеходни зони - до 8 километра в час.

Ан Идалго- кмет на Париж: Всяка седмица се случва нещо. Човек с увреждания не може да се движи по тротоара, майка с бебе блъснати при секване на улицата, жена, ударена в парк и с голям брой фрактура на ръката - това не може да продължава.
Каране по тротоара в Париж към този момент се санкционира с санкция от 135 евро. 35 евро пък коства блокиране на пешеходния трафик с погрешно паркиране, а операторите заплащат на общината за изтегляне на развалени електрически скутери.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР