Френският министър по европейските въпроси предупреди да не играе игри

...
Френският министър по европейските въпроси предупреди да не играе игри
Коментари Харесай

Париж предупреди Лондон да не си играе с протокола за Северна Ирландия

Френският министър по европейските въпроси предизвести да не играе игри със специфични правила за търговия след Брекзит за Северна Ирландия, защото се притеснява от лято на принуждение в провинцията, съобщи Агенция Франс Прес.
Клеман Бон прикани Лондон да бъде " виновен " за така наречен " протокол " за Северна Ирландия, който я резервира на единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз макар напускането на Обединеното кралство от блока, добави БГНЕС.
 Посещение на Илон Мъск във Англия разпали слуховете за нов цех на Tesla Посещение на Илон Мъск във Англия разпали слуховете за нов цех на Tesla
Kpaтĸo пoceщeниe нa изпълнитeлния диpeĸтop нa Теѕlа Илон Mъcĸ във Англия разпали слуховете, че магнатът планува да открие зав...
" Това е централна част от европейската непоклатимост, не можете да си играете с това. Никога няма да си играем с това. Но ние не можем да приемем, че има политическа игра с толкоз внимателен въпрос, " сподели Бон в изявление за дребна група медии, в това число Агенция Франс Прес в Хага в събота, след диалози с холандския външен министър.
" Така че просто споделям и ние го обсъждаме, несъмнено, с английската страна, не си играйте с протокола. "
В Северна Ирландия се ускорява напрежението поради така наречен „ протокол “, който влезе в действие при започване на 2021 година, като през април избухнаха най-тежките протести от години и първият министър Арлен Фостър разгласи оставката си. Северна Ирландия към момента е надълбоко разграничена сред про-британски основно протестантски юнионисти и проирландски значително католически националисти, макар мирното съглашение от 1998 година, което постави завършек на три десетилетия принуждение поради английското ръководство.
Юнионистите считат, че протоколът заплашва статута на Северна Ирландия във Англия и виждат в него вероятността за съюз със прилежаща Ирландия. Британският министър за Брекзит Дейвид Фрост прикани Европейски Съюз да направи компромис във връзка с протокола, преди Северна Ирландия да влезе в с напрежение лято на събития, отбелязващи напредък на протестантите пред католиците. Страхът е повишен, че напрежението може да се повиши още веднъж към 12 юли, когато про-британските юнионисти годишно означават събития в края на 17-ти век, които укрепиха протестантското ръководство над северната част на католическа Ирландия. Но Бон, който се срещна с външния министър на Ирландия Саймън Ковъни в Дъблин по-рано тази седмица, дружно с външния министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан, съобщи, че Лондон не би трябвало да се пробва да спори за премахването на протокола.
 Британските милиардери в пандемията - от ден на ден и все по-богати Британските милиардери в пандемията - от ден на ден и все по-богати
Британските милиардери са осъществили внезапно нарастване на благосъстоянието си по време на пандемията, съгласно последния лист на цаможните б...
" Протоколът не е проблем. Протоколът е решение на гранични проблеми, основани от Брекзит ", сподели Бон. Ирландецът Ковъни в четвъртък предизвести Англия, че едностранното анулиране на разпоредбите ще бъде " злополука ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР