Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон заяви, че жандармеристът,

...
Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон заяви, че жандармеристът,
Коментари Харесай

Почина полицаят, разменил се за заложник на терориста във френския супермаркет

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон съобщи, че жандармеристът, разменил се за пленник в супермаркета при вчерашната терористична офанзива в Южна Франция, е умрял, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки организациите.

В известие в Туитър тази заран Колон написа, че полковник Арно Белтрам от жандармерията е "загинал за страната си ".

Белтрам се предложи невъоръжен като замяна за жена, взета за пленник от 25-годишния нападател. Той съумял да остави включен телефона си по този начин, че полицията да може да слуша какво става вътре в супермаркета. Властите обявиха, че щом чули изстрели от вътрешната страна, решили да щурмуват, убивайки въоръжения нападател.

Белтрам беше тежко ранен и с неговата гибел починалите при вчерашната офанзива стават четирима. Други 16 души са ранени, като трима от тях са в тежко положение.

Групировката "Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата, най-кървавата, откогато Еманюел Макрон стана президент през май.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди терористичната офанзива в Южна Франция, съобщи ТАСС. Кабинетът му уточни, че той е изтъкнал дейностите на френските сили за сигурност, с помощта на чиито дейности е могло да се избегне огромен брой жертви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР