Френският министър на вътрешните работи Джералд Дарманин заяви в неделя,

...
Френският министър на вътрешните работи Джералд Дарманин заяви в неделя,
Коментари Харесай

След сблъсъци във Франция са арестувани 95 протестиращи

Френският министър на вътрешните работи Джералд Дарманин съобщи в неделя, че 95 протестиращи са задържани по време на вчерашните демонстрации против законопроекта за световна сигурност на държавното управление.

Той също по този начин изрази цялостна поддръжка за потърпевшите служители на реда и жандармеристи , които бяха ранени, от които 48 бяха ранени в Париж.

Всеки, който обществено разкрива имена, адреси или фотоси на служители на реда в интернет, може да бъде изправен пред огромни санкции или затвор , съгласно законопроекта. Критиците настояват, че законопроектът нарушава свободата на печата и словото, което френският президент Еманюел Макрон отхвърли по-рано тази седмица.

Близо 70 служители на реда и жандармеристи бяха ранени при конфликтите. " Окончателните резултати от през вчерашния ден: 95 арестувани. Сред ранените 67 служители на реда и жандармеристи, 48 от тях в Париж. Изказвам поддръжката си за тях ", написа той в Twitter

По-рано бе обявено за 64 души, арестувани по време на съботните митинги, събрали над 52 хиляди души в разнообразни градове на страната . Дарманин заяви в събота вечерта за осем чиновници на реда, които са ранени.
 Десетки арестувани във Франция на митингите против закона за сигурността
Десетки арестувани във Франция на митингите против закона за сигурността

Пострадаха 62-ма служители на реда...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР