Френският министър на финансите Брюно Льо Мейр заяви в четвъртък,

...
Френският министър на финансите Брюно Льо Мейр заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Брюно льо Мер: Първото тримесечие ще бъде трудно за френската икономика

Френският министър на финансите Брюно Льо Мейр съобщи в четвъртък, че чака първото тримесечие на 2021 година да остане мъчно за стопанската система на Франция, защото страната продължава да се бори с коронавирусната болест.

Той обаче добави, че остава допустима прогнозата за стопански напредък във Франция от 6% през актуалната година и че е убеден в мощно възобновяване до края на годината, осведоми БНР.

"Наистина съм изцяло убеден, че втората половина на 2021 година ще бъде добра за френската стопанска система ", съобщи Льо Мер в изявление по време на продължаващата и през днешния ден конференция на организация Ройтерс - Reuters Next.

Той въпреки всичко предизвести: "Трябва да останем смирени и внимателни, тъй като доста пъти сме били заблуждавани от ковид ".

Льо Мер уточни, че държавното управление ще продължава да поддържа най-засегнатите от пандемията браншове, до момента в който рецесията продължи.

Финансовият министър също по този начин сподели, че не се тормози от в началото бавното въвеждане на имунизацията против Covid-19 във Франция.

Той означи още, че разрешаването на въпроса с комерсиалните наказания със Съединени американски щати е негов приоритет предвид на встъпващата нова американска администрация, с цел да не се разреши комерсиалната война да усили икономическите компликации, породени от коронавирусната пандемия.

Администрацията на президента Доналд Тръмп удари Франция с тарифни мита върху виното, откакто не съумя да позволи 16-годишния спор за субсидиране на производството на самолети в Европейския съюз. Освен това заплаши да наложи мита върху френската козметика, дамски чанти и други вносни артикули от Франция поради налога върху цифровите услуги на Париж за огромните интернет и софтуерни компании, напомня още БНР.

"Последиците от комерсиалните наказания върху нашата стопанска система са доста отрицателни и доста нездравословни с оглед и на пандемична рецесия ", съобщи Льо Мер в изявлението за конференцията на Reuters Next.

"Не бива да прибавяме каквито и да било компликации към тази така и така доста сложна икономическа обстановка. Търговската война не е в полза на Съединени американски щати и не е в полза на Европа. "

Той означи, че за в този момент не е получил "първоначални сигнали " от администрацията на новия американски президент Джо Байдън за това по какъв начин той ще се оправи с търговията и в тази връзка изрази вяра да посети Вашингтон през февруари.

Ако администрацията на Байдън даде своята поддръжка, Брюно льо Мер счита, че прекъснатите договаряния сред близо 140 страни за пренаписване на разпоредбите за интернационално данъчно облагане могат да бъдат обновени в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и завършени в границите на шест месеца.

Междувременно държавното управление на Съединени американски щати стартира тази седмица да събира нови мита върху някои непенливи виновност, както и коняци и други типове френско бренди, добавяйки към натиска върху стопанската система на Франция, която изпита компликации и с бавния старт на програмата си за имунизация против ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР