Френският министър на екологията Франсоа дьо Рюжи подаде оставка, след

...
Френският министър на екологията Франсоа дьо Рюжи подаде оставка, след
Коментари Харесай

Френски министър напусна след обвинения, че е давал скъпи вечери за приятели

Френският министър на екологията Франсоа дьо Рюжи подаде оставка, откакто се озова в центъра на дискусия за несъразмерни разноски, предадоха международните организации.

Дьо Рюжи заяви, че е връчил оставката си на премиера Едуар Филип, откакто е разговарял с него тази заран.

Министърът на екологията, който е вторият човек в йерархията на френското държавно управление, сподели, че се отдръпва, с цел да се пази от медийния линч, на който е станал жертва и на който е подложено неговото семейство. Той съобщи още, че не може по едно и също време да се активизира, с цел да се отбрани и да извършва ефикасно отговорностите, поверени му от президента Еманюел Макрон и от премиера.

Френският проверяващ уебсайт " Медиапарт " заяви, че Дьо Рюжи е провел разточителни частни вечери, когато е бил ръководител на Националното заседание, долната камара на френския парламент. Освен това стана ясно, че откакто е бил назначен наскоро за министър на екологията, той е похарчил към 60 000 евро за ремонт на отпуснатия му от държавното управление апартамент.

Днес 45-годишният Дьо Рюжи разгласи, че е подал тъжба за клюка против проверяващия уебсайт.

Той наследи на поста Никола Юло - екологичен деятел, който подаде оставка през септември предходната година с аргумента, че усеща, че президентът не е задоволително зает с неговата екологична стратегия.

Полемиката към Дьо Рюжи ускори рецензиите против държавното управление, че се е отдалечило от елементарните хора и е елитарно. Това е четвъртият министър, подал оставка, откогато Макрон пристигна на власт. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР