Френският милиардер Венсан Болоре е задържан по подозрение в корупция.

...
Френският милиардер Венсан Болоре е задържан по подозрение в корупция.
Коментари Харесай

Френският милиардер Венсан Болоре е задържан за корупция

Френският милиардер Венсан Болоре е арестуван по съмнение в корупция. Той бил задържан край Париж и отведен за разпит. Френските управляващи проверяват една от дъщерните компании на компанията му за метода, по който е придобила права да ръководи пристанища в Африка.


66-годишният Болоре е арестуван в границите на следствие за това по какъв начин компанията му Bollore Group е стигнала до контракти за ръководство на две пристанища в Африка - Ломе в Того и Конакри в Гвинея. Според следствието, с цел да получи преференциални контракти, компанията на Болоре е подкупила африкански водачи.

Bollore Group отхвърля каквито и да е било непозволени действия при своите африкански интервенции.

Разследващите подозират, че информационният филиал Havas е работил за президента на Гвинея Алфа Конде и този на Того Фауре Гнасингбе, с вярата, че ще получи договорите за пристанищата. След избирането си Конде приключи контракта на съществуващия оператор на пристанище Конакри и го съобщи на Bollore Group.

Новината за арестуването на Венсан Болоре докара до рухване на акциите на групата над 4%.

Империята на милиардера обгръща разнообразни сфери - строителство, логистика, медии, реклама и морски транспорти. През 2007 година името на Болоре беше забъркано в скандал, откакто се оказа, че подарил първокласна отмора с яхта на тогавашния френски президент Никола Саркози.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР