Френският крайнодесен политик и кандидат за президент Ерик Земур е

...
Френският крайнодесен политик и кандидат за президент Ерик Земур е
Коментари Харесай

Френският кандидат-президент Ерик Земур е осъден за реч на омразата

Френският крайнодесен политик и претендент за президент Ерик Земур е наказан да заплати 10000 евро за потребление на тирада на омразата. Това заяви Би Би Си в понеделник.

Земур е добре прочут със своите антиимиграционни възгледи. Въпросното дело е заведено във връзка негово телевизионно присъединяване, в което разказва непридружени деца на имигранти като "крадци ", "изнасилвачи " и "убийци ".

Френският политик дефинира присъдата като посягане против правото му на свободно изложение, а неговият юрист заяви, че ще апелира решението.

Земур има още две други присъди поради приложимост на тирада на омразата и причина към расово принуждение. По негови думи всички деца, които идват без придружители от Африка и Близкия Изток , единствено усилват ислямската част от популацията и ще доведат страната до революция. Мюсюлманското население на Франция е към 8%.

Освен на етническите малцинства Земур се опълчва на либерализма и консуматорството, като е прочут и с крайните си позиции за мястото на дамите в обществото. Местни медии започнаха да го дефинират като "френския Доналд Тръмп ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР