Френският крайнодесен политически коментатор Ерик Земур потвърди днес, че ще

...
Френският крайнодесен политически коментатор Ерик Земур потвърди днес, че ще
Коментари Харесай

Крайнодесният Ерик Земур се кандидатира за президент на Франция

Френският крайнодесен политически коментатор Ерик Земур удостовери през днешния ден, че ще се кандидатира за президент на изборите следващата година, съобщи Ройтерс.

" Време е да реформираме и спасим Франция. Затова взех решение да се кандидатирам за президент ", сподели Земур при оповестяването на кандидатурата си във видеоклип, оповестен в ЮТюб и излъчен по френската телевизия.

На записа са показани чернокожи мъже и мюсюлманки и се насочва апел към френските гласоподаватели да си върнат страната " от малцинствата, които потискат болшинството ", отбелязва Ройтерс.

Бивш публицист, осъждан за подстрекателство към ненавист на расова основа, Ерик Земур е претендентът, който евентуално ще се бори с лидерката на крайнодесния Национален общ брой Марин Льо Пен какъв да е противникът на президента Еманюел Макрон на балотажа на президентските избори. Неговата кандидатура трансформира изборите в тест за устойчивостта и вероятностите на европейската последна десница, която претърпя напредък през последното десетилетие, само че има признаци, че е достигнала тавана на опциите си, в миг, когато е на ръба да премине границите на допустимата изразителност, отбелязва още Ройтерс.

" Дълго време бях удовлетворен от ролята на публицист... само че към този момент нямам доверие, че някой политик ще има смелостта да избави страната от трагичната орис, която я чака ", съобщи 63-годишният Земур на видеозаписа, оповестен в обществените мрежи.

Неговите остри рецензии против исляма и имиграцията му завоюваха поддръжници както измежду гласоподавателите на Льо Пен, по този начин и измежду представителите на консервативната десница, само че също по този начин отблъснаха някои гласоподаватели, които лидерката на Националния общ брой се опитваше да притегли. След като Земур в началото завоюва бързо известност, последните изследвания на публичното мнение демонстрират, че той губи поддръжка, и предвиждат балотаж през април сред Макрон и Льо Пен. Земур въпреки всичко остава покрай Льо Пен съгласно някои анкети.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР