Френският град Биариц посрещна при драстични мерки за сигурност ръководителите

...
Френският град Биариц посрещна при драстични мерки за сигурност ръководителите
Коментари Харесай

Икономика, сигурност и климат на масата на Г-7

Френският град Биариц посрещна при фрапантни ограничения за сигурност ръководителите на страните от Г-7 за следващата им среща на върха. Под мотото " Борба с неравенствата " и при небивали различия те ще търсят компромис по международните стопански и климатични проблеми.

Вижте повече детайлности от кореспондента на БНР Юлия Талева.

Търговската война, пожарите в Амазонската джунгла, таксите върху интернет колосите, климатът, Брекзит - всички горещи и противоречиви тематики са в дневния ред на срещата на водачите на водещите международни стопански системи.

" Искам тази среща на Г-7 да бъде потребна " - съобщи френският президент Еманюел Макрон в особено телевизионно послание към французите. Той даде обещание да направи оптималното, за са се стигне до съответни решения.
Еманюел Макрон, президент на Франция: Кои са залозите на тази среща? Първо, това е отбраната на международния мир, второ международната стопанска система - желая да убедя сътрудниците, че комерсиалната война би трябвало да се избегне. Третият огромен залог е битката с неравенството,тя е в центъра на тази среща. Ще обсъдим и тематиката за климата, по която имаме различия.
Макрон даде обещание съответни вложения за запазване на горите и океаните. В опит да изглади различията той организира предварителна спонтанна среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Разговорите сред Тръмп и английския министър председател Борис Джонсън също са считани за основни. Повечето водачи са внимателни в прогнозите за резултатите от срещата.
Доналд Туск, президент на Европейския съвет: Това е още една среща на Г-7, която ще бъде сложен тест за единството и солидарността на свободния свят и неговите водачи. Няма сигурност дали групата ще стигне да общи решения.
За сигурността на водачите Биариц е обкръжен и охраняван от 13000 служители на реда. Недалеч от региона хиляди глобалисти излязоха на поход против Г-7, без да се стига до произшествия.
 Биариц е хазаин на срещата на Г-7 Биариц е хазаин на срещата на Г-7
Във френския град Биариц стартира форумът Г-7. Срещата на Голямата седморка ще продължи до понеделник. Домакинът - френският президент Еманьоел Макрон,...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР