Френският гигант Atos е направил предложение за придобиване на американския

...
Френският гигант Atos е направил предложение за придобиване на американския
Коментари Харесай

Най-големият IT работодател у нас може да бъде придобит в сделка за $10 милиарда

Френският колос Atos е направил предложение за придобиване на американския си съперник DXC Technology, предава Reuters, цитирайки изказвания на двете компании.

DXC, която предлага IT услуги за бизнеса на над 6 хиляди клиенти в 70 страни, неотдавна откри Център за цифрова промяна у нас и се подрежда като най-големият IT шеф у нас. Преди повече от година компанията даваше работа на 3,5 хиляди души в България, а до 2023 година задачата е техният брой да бъде подсилен.
 DXC Technology възнамерява да удвои чиновниците си до 7000 души в границите на 4 години
Най-големият IT шеф у нас възнамерява да удвои чиновниците си до 7000 души

Сред последните планове на компанията е създаването на програмен продукт за самостоятелни коли

Акциите на DXC, която бе отделена от Hewlett Packard Enterprise, подскочиха със 7%, давайки на компанията пазарна оценка от $7,24 милиарда Офертата на френската Atos е за $10 милиарда, написа Reuters. В същото време Atos се срина с 12% до $7,26 милиарда

DXC съобщи в изказване, че е получила предлагането в сряда вечер и преди този момент не е провеждала диалози с Atos. Предстои бордът на шефовете да даде оценката си.

Целта на Atos е да разшири наличието си в Съединени американски щати, най-голямата стопанска система в света. Ако договорката стане факт, тя ще бъде най-голямата в историята на компанията. През 2018 година тя закупи американската Syntel за $3,4 милиарда

Отделена през 2017 година от HPE, DXC се пробва да се оправи с големия си дълг, който към 2020 година доближава $9,9 милиарда В същото време приходите ѝ понижават до $19,6 милиарда от $20,75 милиарда през 2019 година " DXC е прекомерно дребна, с цел да работи сама в бранш с толкоз невисок марж ", споделя източник на Reuters.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР