Френският футболен гранд Пари Сен Жермен отделя най-голяма обща сума

...
Френският футболен гранд Пари Сен Жермен отделя най-голяма обща сума
Коментари Харесай

ПСЖ дава по 208 милиона за заплати на година

Френският футболен гранд Пари Сен Жермен отделя най-голяма обща сума за заплати от клубовете от водещите пет шампионати в Европа (Англия, Франция, Италия, Испания и Германия). Това демонстрират данните от изследване на SportsLens.com. Шампионът на Лига 1 има заложени над 208 милиона евро за хонорари на играчите си за сезон 2022/2023, следван от международния и европейски отличник Реал Мадрид със 139.6 милиона евро и Барселона със 119.12 милиона евро.

Парижани предстоящо са водачи и по индикатора за междинна заплата на футболист от представителния тим, която е 6.71 милиона евро на година. Реал Мадрид още веднъж е втори с по 6.07 милиона евро на състезател, като това са единствените два футболни тима, в които междинните хонорари надвишават 6 милиона евро. Лидерът в испанската Ла Лига сега Барселона е трети с по 5.41 милиона евро на футболист, следван от немския отличник Байерн Мюнхен с 5.07 милиона и британския първенец Манчестър Сити с 4.78 милиона евро.

Клубовете от водещите пет футболни шампионати са похарчили 5.7 милиарда евро за прехвърляния за сезон 2022/2023, което е с съвсем 50 % повече спрямо предходната акция.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР