Френският фармацевтичен производител Sanofi SA постигна споразумение за закупуването на

...
Френският фармацевтичен производител Sanofi SA постигна споразумение за закупуването на
Коментари Харесай

Sanofi купи американска фармацевтичната компания за $2,9 милиарда

Френският фармацевтичен производител Sanofi SA реализира съглашение за закупуването на американската биофармацевтична компания Provention Bio Inc. за 2,9 милиарда $, оповестява Reuters.

Сделката ще даде на френския производител на медикаменти цялостна благосъстоятелност върху утвърдената инжекция Tzield за закъснение на прогресията на диабет вид 1, който нормално се появява в детството или юношеството, засягайки към 65 000 души всяка година. Транзакцията се основава на съществуваща договорка за взаимна реклама сред Sanofi и Provention Bio за даване на Tzield на пациенти в потребност, се споделя в изказване на френската компания.

Според прессъобщение на Sanofi, тя ще заплати $25 за акция на Provention - 3,8 пъти цената на компанията при затваряне на орсата в петък. Очаква се договорката да завърши през второто тримесечие на 2023 година.

Основният актив на Provention е Tzield, единственото утвърдено от регулаторите на Съединени американски щати лекуване за закъснение на появяването на диабет. Базираната в Съединени американски щати биотехнологична компания завоюва утвърждение от регулаторите в Съединените щати предходната година за Tzield, което го прави първото лекарство, за което е посочено, че забавя началото на третия и финален етап на диабет при възрастни и деца над 8 години.

Sanofi, производител на дългодействащи инсулинови артикули Toujeo и Lantus за диабет, през 2019 година приключи по-нататъшното създаване на медикаменти за диабет вид 2.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР