Френският дизайнер Тиери Мюглер, който диктуваше модата през 80-те години

...
Френският дизайнер Тиери Мюглер, който диктуваше модата през 80-те години
Коментари Харесай

Почина модният дизайнер Тиери Мюглер

Френският дизайнер Тиери Мюглер, който диктуваше модата през 80-те години на предишния век, умря в неделя на 73-годишна възраст от " естествени аргументи " , съгласно информация на неговия сътрудник.

Дръзките сбирки на Мюглер се трансфораха в определение за преобладаващия жанр на обличане през десетилетието, като облеклата му се отличаваха със структурирани и изтънчени силуети.

В по-късните години той облича екстравагантни звезди като Бионсе и Лейди Гага, а през 2019 година излиза в пенсия, с цел да сътвори визията на Ким Кардашиян на Met Gala.

" Съкрушени сме да съобщим за кончината на господин Манфред Тиери Мюглер в неделя, 23 януари 2022 година ", се споделя в обява в формалния профил на дизайнера във Фейсбук.

Мюглер трябваше да разгласи новите си партньорства при започване на тази седмица, съобщи неговият сътрудник Жан-Батист Ружо пред Агенция Франс Прес.

Роден в Страсбург през декември 1948 година, той идва в Париж на 20-годишна възраст и основава личния си лейбъл " Cafe de Paris " през 1973 година, една година преди да основе " Thierry Mugler ".

Шоумен по душа, той организираше зрелищни обществени представяния на своите творения и остана в историята със основаването на неповторимия мирис " Angel ".



Източник: БГНЕС
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР