Френският държавен глава Еманюел Макрон ще посети ливанската столица Бейрут

...
Френският държавен глава Еманюел Макрон ще посети ливанската столица Бейрут
Коментари Харесай

Еманюел Макрон отново ще посети Ливан

Френският държавен глава Еманюел Макрон ще посети ливанската столица Бейрут идната седмица, в опит да окаже напън върху политическата власт за основаване на държавно управление, което може да имплементира незабавни промени, съобщи „ Ройтерс “.

„ Президентът сподели, че няма да се откаже. Той пое ангажимент да направи нужното и да приложи нужния напън “, показа пред публицисти представител на президентската институция и добави, че е време да ливанските партии да се отдръпват и да подсигуряват, че ще бъде основано държавно управление на измененията.

В началото на август, след двата мощни гърмежа на морското пристанище в Бейрут, Макрон провежда незабавна аудиенция, по време на която се срещна с протестиращи, ядосани поради опцията нещастието, лишила живота на над 160 души, да бъде предотвратена. „ Ако не се създадат промени, Ливан ще продължи да потъва. Тук има потребност и от политическа смяна. Тази детонация би трябвало да е началото на нова епоха “, съобщи тогава той.

По самодейност на президента бяха изпратени два военни самолета със спасители, един медицински екип, мобилна клиника и 15 тона помощи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР