Френският автомобилостроител Renault може да продаде своя мажоритарен дял от

...
Френският автомобилостроител Renault може да продаде своя мажоритарен дял от
Коментари Харесай

Renault може да продаде дела си в АвтоВАЗ за 1 рубла

Френският автомобилостроител Renault може да продаде своя мажоритарен дял от 68 на 100 в АвтоВАЗ на Московския автомоторен институт (НАМИ) в условна договорка за 1 рубла, предвиждаща алтернатива за назад изкупуване на дяловете в период до 5-6 години.

Това съобщи пред организация Интерфакс съветският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров, под чиято шапка е научният институт.

Московският цех на Renault - Автофрамоса, където се създават коли, предопределени за локалния пазар, може да бъде продаден при същите условия на градските управляващи на съветската столица.

Мантуров акцентира, че не е обсъждано присъединяване на китайски и корейски компании в капитала на АвтоВАЗ.

Министърът посочи, че главните платформи ще се запазят, само че на първо време ще бъдат заменени логистиката и доставчиците на части с съветски. По думите му в московските поточни линии на Renault Русия, където до прекъсването им през март се произвеждаха моделите Duster, Kaptur, Arkana и Nissan Terrano, ще се сглобяват други коли.

Още при започване на войната в Украйна Renault приключи работата на московския си цех и разгласи желанието си да преразгледа присъединяване си в капитала на АвтоВАЗ. В Русия за предприятията на Renault работят 45 000 души, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР