Френският автомобилен производител Renault обмисля възможността за прехвърляне на АвтоВАЗ

...
Френският автомобилен производител Renault обмисля възможността за прехвърляне на АвтоВАЗ
Коментари Харесай

Renault търси купувач за Lada

Френският авто производител Renault обмисля опцията за прекачване на АвтоВАЗ на локален вложител, което ще бъде още една стъпка в потвърждаването на желанието на французите да изоставен дефинитивно съветския пазар.

Прехвърлянето, което може да бъде най-хубавият вид за Renault, ще помогне за освобождението на френския авто производител от правна отговорност към АвтоВАЗ и неговите 45 000 чиновници, споделят осведомени източници, представени от Automotive News.

Този ход е един от разновидностите, които се обмислят, откакто Renault разгласи преди две седмица, че ще спре промишлените интервенции в страната, без да дава никакви детайлности за действителните стъпки, които компанията подхваща.

Според догатките към момента не са взети дефинитивни решения и може на масата да се появят и други разновидности. Не е известна и ориста на завода в Москва, който е напълно благосъстоятелност на Renault.

Едно е несъмнено: френският авто производител няма да може да трансферира 68-процентния си дял в АвтоВАЗ на другия главен акционер - Ростех, защото съветският сътрудник на Renault попада под глобите, които Европа постанова на Русия по отношение на нашествието им в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР