Френският автомобилен производител DS Automobiles поглежда назад към успешния период

...
Френският автомобилен производител DS Automobiles поглежда назад към успешния период
Коментари Харесай

Новият елболид DS E-Tense FE23 за Формула Е

Френският авто производител DS Automobiles поглежда обратно към сполучливия интервал на спортната кола Gen2, която завоюва две трофеи при водачи и тимове сред 2019 и 2020 година, както и редица върхове (десет победи, 15 полпозишъна и 28 подиума) импорт. Сега подкрепеният от Stellantis спортен тим чества още един крайъгълен камък в своята история на Формула Е с представянето на DS E-Tense FE23 за идния сезон 2022/2023.

Електрическият автомобил от трето потомство с неговата неповторима черна и златна багра има за цел да въплъщава визията за DS Automobiles и да показва най-новият им софтуерен скок. В съпоставяне с предшественика си, FE23 разполага с редица обилни усъвършенствания - с оптималната скорост от 280 км/ч, спортните коли Gen3 са най-бързите до момента в международния шампионат на Формула Е. В същото време те са с 60 кг по-леки от колите Gen2.

Най-важното обаче е успеваемостта - повече от 40 % от силата, изразходвана в съревнование, идва от регенерация при прекъсване. DS E-Tense FE23 е с мощ от 350 кВт (срещу 250 кВт в модела Gen2) и задвижване на всички колела. Ново задвижване на предните колела обезпечава спомагателни 250 кВт на задната ос, удвоявайки мощността за регенерация до общо 600 кВт.

Благодарение на новото предно задвижване, Gen3 е първият едноместен автомобил във Формула Е без хидравлични задни спирачки. Подсилен от новото партньорство с " Penske Autospor ", DS Automobiles преследва задачата да печели повече победи и трофеи и да слага нови върхове.

DS беше един от първите всеобщи производители във Формула Е и от този момент употребява наученото от електрическите спортни серии, с цел да напредне в проучванията и разработките в региона на по-устойчивата подвижност. От 2024 година всеки нов модел DS, който излиза на пазара, би трябвало да бъде напълно електрически.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР