Френският астронавт Тома Песке отлита за втори път в Космоса

...
Френският астронавт Тома Песке отлита за втори път в Космоса
Коментари Харесай

Френският астронавт Тома Песке отлита за втори път в Космоса

Френският астронавт Тома Песке отлита за повторно в Космоса като пълководец на четиричленния екипаж на Международната галактическа станция. Той е първият европеец на борда на частния галактически транспортен съд „ Дракон 2 “ на американската компания „ Спейс екс “.

Новото галактическо премеждие на Тома Песке би трябвало да стартира малко преди 13 ч. българско време.

Излитането от Флорида на екипажа за Международната галактическа станция (МКС) бе отсрочено с един ден поради неприятното време.

Като пълководец на екипажа френският астронавт би трябвало да извърши стотина научни опита и четири излизания в открития Космос.

За първи път Песке полетя през 2016 година на борда на „ Съюз “ за шест месеца на орбиталната станция.

Освен с опитите, доста от които на Европейската галактическа организация, той се прочу с революцията в връзката от Космоса с постоянен борден дневник по френската телевизия и радио и 85 000 изумителни фотоси на нашата планета, които радваха неговите почитатели в обществените мрежи.

Многобройните почитатели на галактическия воин на Франция към този момент чакат с вдъхновение новия епизод.

И в случай че по думите му новата задача е „ огромна чест “, френски специалисти означават изоставането на европейския план с ракетата притежател „ Ариана “ пред мощната конкуренция на Съединени американски щати.

 Французинът Тома Песке (вляво отзад), американките Меган Макартър (вляво отпред) и Шейн Кимброу (вдясно отпред) и японецът Акихико Хошиде ще са новите членове на екипажа на Международната галактическа станция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР