Френският ас в колоезденето Ромен Барде призова ръководителите на Международния

...
Френският ас в колоезденето Ромен Барде призова ръководителите на Международния
Коментари Харесай


Френският ас в колоезденето Ромен Барде прикани ръководителите на Международния колоездачен съюз да не бавят решението си по проблема с британеца Крис Фрум прекомерно дълго.

Фрум, който през сезона реализира победи в Тур дьо Франс и Вуелтата на Испания, беше махленски в нараснало наличие на веществото салбутамол след един от стадиите на Обиколката на Испания.

Веществото не е в забранителния лист, само че е позволено до несъмнено равнище, което Фрум е превишил двойно, оправдавайки се с влошена астма. Според Барде, който два пъти в кариерата си е завършвал в тройката на Тур дьо Франс, бавенето на решението подклажда съмненията към колоезденето.

" Ще е смешно, в случай че не решат нищо преди Тур дьо Франс 2018. Как елементарен човек може да има доверие в нашия спорт, в случай че главният любимец се намира под съмнение и е застрашен с наказване до последния миг?

Всички останали състезатели в сходна обстановка са били наказвани. Би било необичайно, в случай че Фрум се размине без глоба. Наясно съм, че става въпрос не за позитивна проба, а за нещо отвън естественото, само че това е двуличие ", разяснява Барсе пред " Екип ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР