Френският актьор Гаспар Улиел, който стана световноизвестен с ролята на

...
Френският актьор Гаспар Улиел, който стана световноизвестен с ролята на
Коментари Харесай

Френската кинозвезда Г. Улиел угасна на 37

Френският артист Гаспар Улиел, който стана знаменит с ролята на Ив Сен Лоран в биографичния филм от 2014 година, умря в сряда на 37-годишна възраст от пострадвания в резултат на случай със ски, заяви фамилията му в изказване.

Във вторник следобяд Улиел се сблъсква с различен скиор на синя ски писта, междинна писта, в Монвалезан в Източна Франция, се споделя в изказване на прокурора на близкия Албервил. Тя сподели, че Улиел е бил в безсъзнание след конфликта и е бил откаран с хеликоптер в болница в Гренобъл, където е умрял. Другият скиор е незасегнат.

Улиел завоюва интернационално внимание с представянето си като известния човекоядец в "Hannibal Rising " и имаше основна роля в идния ефирен сериал на Marvel "Moon Knight ", който започва по Disney+ през март.

Улиел завоюва премия Сезар – френският еквивалент на Оскар – за най-хубав артист през 2017 година, за основната роля във кино лентата на Ксавие Долан „ Това е единствено краят на света “, в който взе участие дружно с Марион Котияр и Леа Сейду.

Това беше вторият му Сезар: първият му беше за най-обещаващ артист през 2004 година, откакто се появи в драмата от Първата международна война „ Много дълъг годеж “ дружно с Одри Тоту.

Той взе участие в "Сен Лоран ", един от двата биографични кино лентата за именития дизайнер, които излязоха през 2014 година, макар че загуби в Césars от звездата на съперническия филм Пиер Нини.

Улиел също преследва сполучлива интернационална кариера като модел, като е лице на мъжкия мирис Bleu de Chanel.
"Икона на френската грациозност "

Френският президент Еманюел Макрон изрази в сряда своята "голяма горест ", като приветства в изказване "икона на френската грациозност ".

„ Той заслепи всички обективи и беше на върха повече от две десетилетия “, се споделя в изказване от Елисейския замък.

„ Френското кино губи голям гений, цялостен с сексапил и сила “, написа френският министър на финансите Бруно Льо Мер в Twitter.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР