Френските военноморски сили са заловили през януари хиляди автомати, картечници

...
Френските военноморски сили са заловили през януари хиляди автомати, картечници
Коментари Харесай

Франция задържа ирански оръжия, предназначени за йеменските хути

Френските военноморски сили са заловили през януари хиляди автомати, картечници и противотанкови ракети в Оманския залив, идващи от Иран към бунтовниците хути в Йемен , оповестиха публични лица в четвъртък, представени от Associated Press.

Въпреки че Иран отхвърли да е забъркан, изображения на оръжията, пуснати от Централното командване на американската войска, демонстрираха, че те са сходни на други,, свързани с Техеран.

Съобщението идва в миг, когато Иран е изправен пред увеличаващ се напън от страна на Запада поради доставката му на дронове за Русия, както и поради жестоките репресии против протестиращи. Регионалното напрежение също се изостри след. Предишните цикли на принуждение след пропадането на нуклеарната договорка на Иран със международните сили доведоха до това, че Ислямската република стартира ответни офанзиви в морето.

Изземването е осъществено на 15 януари в Оманския залив, който се простира от Ормузкия пролив, тясното устие на Персийския залив, през Арабско море към Индийския океан. Централното командване на Съединени американски щати разказа залавянето " по направления, исторически употребявани за противозаконен трафик на оръжия от Иран към Йемен ".

Резолюция на Организация на обединените нации не разрешава прехвърлянето на оръжие за подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен , които превзеха столицата на страната в края на 2014 година и са във война с водена от Саудитска Арабия коалиция, подкрепяща интернационално приетото държавно управление на страната от март 2015 година

Френските военни не дадоха отговор на претенции за коментар по отношение на залавянето на оръжията. Говорителят на иранското външно министерство Насер Канаани в онлайн известие отхвърли информациите, че Техеран е доставил оръжията на кораба и разказа обвиняванията като " политически стимулирани ".
 Над 2900 цивилни жертви за година в Йемен
Над 2900 цивилни жертви за година в Йемен

Само за 6-месечното помирение са починали или ранени повече от 900 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР