Френските военни забраниха на руски граждани да посещават замъка Венсен

...
Френските военни забраниха на руски граждани да посещават замъка Венсен
Коментари Харесай

Париж забрани руснаци да посещават средновековна крепост

Френските военни не разрешиха на съветски жители да посещават замъка Венсен (Chateau de Vincennes) - средновековна цитадела и туристическа атракция в покрайнините на Париж, поради съветската инвазия в Украйна, оповестиха публични лица за AFP.

Замъкът, който в миналото е бил резиденция на френските крале и е измежду най-добре непокътнатите монументи от този тип в Европа, в по-голямата си част е отворен за гости, в това число за обиколки, концерти, театрални постановки и други събития.

В него се съхранява и част от историческия списък на френските въоръжени сили, достъпът до който е стеснен.

Всяка година замъкът се посещава от към 150 000 души, които заплащат 9,50 евро (9,70 USD) за вход.

Но на 28 юли на две рускини е отхвърлен достъп.

"Охранителят на металния детектор изиска да види паспорта ми ", споделя една от дамите, 31-годишна, която работи като публицист и е във Франция от пет месеца, откакто е напуснала Русия "заради войната ".

След като ревизирал документа, охранителят я уведомил, че не може да премине, споделя пред Агенция Франс Прес дамата, която помоли да не бъде назовавана.

Друг охранител също й отказал да влезе и показал като причина "защото сте рускиня ", сподели тя и добави, че не може да повярва на това, което чува.

Свързано с Агенция Франс Прес, Министерството на защитата удостовери късно в понеделник, че в действителност е "ограничило достъпа до военни обекти на съветски жители " поради нахлуването.

Руските публицисти обаче могат да аплайват за освобождение, добави чиновник на министерството.

Откакто Москва изпрати войски в Украйна през февруари, Франция е приела към 100 000 украински бежанци, сочат държавни данни.

Около 73 500 съветски имигранти са живели във Франция през 2021 година, съгласно националната статистическа работа Insee.

В Европейския съюз се води спор за това дали би трябвало да се вкарат спомагателни ограничавания за руснаците, които посещават блока по туристически или персонални аргументи.

Миналата седмица Финландия разгласява проект за ограничение на туристическите визи за руснаци, само че също по този начин акцентира нуждата от решение по въпроса на ниво Европейски Съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР