Френските власти заявиха днес, че затягат контрола на границата с

...
Френските власти заявиха днес, че затягат контрола на границата с
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Франция затяга контрола на границата с Германия

Френските управляващи обявиха през днешния ден, че стягат контрола на границата с Германия поради COVID-19, съобщи Ройтерс.
Работниците, които минават границата и за които до момента важаха по-либерални правила, към този момент ще бъдат задължени да показват отрицателен PCR тест, в случай че влизат във Франция по аргументи, които не са свързани с трудовата им активност, показаха в взаимно изказване френските министри по европейските въпроси и на опазването на здравето.
Насърчава се работата от у дома в граничните региони, обявиха министрите, откакто френските и немските управляващи обявиха по-рано тази седмица, че затварянето на общата граница би трябвало да бъде избегнато, предава Българска телеграфна агенция.
Възможно е въвеждането на взаимни френско-германски полицейски патрули, които дружно да правят граничния надзор, обявиха френските министри. Френската имунизационна стратегия в района също е ускорена, ускорено е и правенето на проби за ковид, споделиха още те.
Френските управляващи желаят да избегнат въвеждането на нова национална карантина поради ковид, само че стягат ограниченията по места, на фона на увеличението на броя на инфектираните с ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР