Френските въоръжени сили публикуваха своята стратегия в областта на изкуствения

...
Френските въоръжени сили публикуваха своята стратегия в областта на изкуствения
Коментари Харесай

Френската армия публикува пътната си карта за употребата на изкуствен интелект

Френските въоръжени сили разгласиха своята тактика в региона на изкуствения разсъдък, който ще бъде употребен на военно равнище при съблюдаване на интернационалното право и при задоволителен човешки надзор, съобщи Агенция Франс Прес.

" Какъвто и да е периметърът, изкуственият разсъдък си остава средство, а не самичък по себе си последна цел. Изкуственият разсъдък не е сурогат на индивида , макар че извършва някои задания за него ", се споделя в документа, съдържащ 55 страници и озаглавен " Изкуственият разсъдък в работа на защитата ".

" Разработваме един боен изкуствен интелект, който да работи по един сполучлив, постоянен и овладян метод, с цел да пази както нашите сънародници, по този начин и нашите полезности и това да бъде при съблюдаване на три правилото: съблюдаване на интернационалното право, опазване на задоволителен човешки надзор и непрекъснатата отговорност на командването ", съобщи френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли при представянето на тактиката във военновъздушната база Авор.

" Въоръжените сили би трябвало да намерят положителния баланс сред изгодите, предлагани от огромните частни цифрови групи , които неведнъж са непознати, без да станат подвластни от тях, като в същото време развиват по един суверен метод характерни военни приложения ", сподели Парли.

Във въпросния документ се предлага установяването на стратегически партньорства с " настоящи лица " от бранша на нововъведенията и изследователската активност, както и развиването на интернационалното съдействие, по-специално на това европейско равнище.-->

В документа се напомня за основаването на министерска комисия , която да се произнесе по етичните въпроси, които може да бъдат подбудени от бъдещото развиване на изкуствения разсъдък, използван за военната област. Комисията ще бъде основана до края на годината и отпред й ще е държавният консултант Бернар Пешьор , разгласи Парли.

Целта е френските въоръжени сили да извлекат изгода от стартирана софтуерна гражданска война , без да се откажат от полезностите и основите на своето деяние, както при интервенции по този начин и при настоящото си действие, се заключава в отчета.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР