Френските транспортни власти планират да предложат на всеки гражданин по

...
Френските транспортни власти планират да предложат на всеки гражданин по
Коментари Харесай

Париж дава по 500 евро на французин за електрически велосипед

Френските транспортни управляващи възнамеряват да предложат на всеки жител по 500 евро дотация за закупуване на електрически велосипед през 2020 година Все повече региони следват този модел на зелен превоз като по-евтин вид, осведоми " Дойче веле ".

От февруари 2020 година 10 милиона поданици на Париж и околните региони могат да получат достъп до 500 евро финансова помощ да си закупят електрически велосипед. Валери Пекрес, ръководител на районната транспортна организация Île-de-France Mobilités, разяснява в изявление за " Паризиен ", че е излязла с предложение да се даде дотация за половината от цената на електрически велосипед - до 500 евро, на всички поданици на Ие-де-Франс, " без значение от икономическата им обстановка ".

Средно един добър електрически велосипед коства до 2000 евро.

" Искам всички поданици да имат същите права за електрическа подвижност и по-чист тип превоз, изключително в дребни и със междинен размер региони с доста възвишения ", акцентира Пекрес.

Предложението ще влезе в действие от февруари, когато програмата за тествания на електрически колела " Veligo " ще завърши. От септември Veligo разрешава на французите дълготрайно да наемат електрически колела - до 6 месеца - за 40 евро на месец. Половината от парите се покриват от работодателя.

Париж към този момент тества сходна стратегия, наречена Velib.

Предвижда се в региона на Париж да бъдат пуснати 10 000 електрически велосипеда, като след това броят им ще бъде подсилен . Това ще трансформира програмата в най-голяма в света за наемане на електрически колела.

" Субсидията от 500 евро би трябвало да бъде мотив за закупуване " на велосипед, сподели Пекрес. Агенцията се надява да утрои потреблението на колела до 2021 година

Норвегия, Шотландия и Португалия са измежду страните, които влагат в инфраструктура за електрически колела, дават заеми и дотации.

С електрически велосипед елементарно може да се развие скорост до 25 километра в час. Батериите покриват разстояние от 75 километра с едно зареждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР