Френските сили за сигурност задържаха 24-годишен мъж, който заплашил да

...
Френските сили за сигурност задържаха 24-годишен мъж, който заплашил да
Коментари Харесай

Луд заплаши да се взриви във влак със стотици пътници във Франция

Френските сили за сигурност задържаха 24-годишен мъж, който заплашил да се взриви във високоскоростен трен, съобщи Агенция Франс Прес. Служителите на реда са създали оценка на психологичното му здраве, откакто не разкрили у него експлозиви, оповестиха от полицията.

Влакът от североизточния град Колмар за Париж е имал забавяне, защото е бил спрян, с цел да се намесят силите за сигурност, съобщи представител на националния железопътен оператор SNCF.

" Ситуацията е завършила и е под надзор. Лицето е задържано ", съобщи той пред Агенция Франс Прес. От локалния полицейски сектор оповестиха, че 24-годишният мъж " заплашвал да се взриви " и питал пасажерите дали имат вяра в Бог, само че нямал нито оръжие, нито експлозиви у себе си.

Влакът е превозвал 280 души и е бил спрян малко преди 8:00 ч. сутринта в североизточния град Луини. Около 100 чиновници на силите за сигурност и профилирани кучета са направили " подробно претършуване " на влака, само че не са разкрили нищо, след което влакът е бил пуснат да продължи по пътя си към 10:20 ч.

Разследващите обявиха, че мъжът, който към този момент е отправял сходна опасност във трен в североизточния град Реймс предходната година, е подложен на " психиатрична оценка ". Източник от полицията съобщи пред Агенция Франс Прес, че мъжът в началото е бил арестуван от служител на реда, който е пътувал във влака като елементарен пасажер с помощта на системата, която им разрешава да пътуват гратис, в случай че алармират за наличието си на кондуктора.

Тази система " всеки ден потвърждава своята успеваемост за сигурността на французите в превоза ", съобщи министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР