Френските шофьори членове на Организацията на европейските превозвачи блокираха днес

...
Френските шофьори членове на Организацията на европейските превозвачи блокираха днес
Коментари Харесай

Френските превозвачи блокираха 15 пътни артерии заради данък върху дизела

Френските водачи членове на Организацията на европейските превозвачи блокираха през днешния ден няколко огромни пътни артерии във Франция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По този метод те показаха недоволството си от проектите на държавното управление да увеличи налога върху дизеловото гориво, което съгласно водачите ще утежни финансовото състояние на дребните транспортни компании, отбелязва ТАСС.

Стотици камиони блокираха придвижването по автомагистрала А-1, по която от Париж се стига до Лил и Белгия. Аналогична обстановка се следи и на автомагистрала А-4, която свързва френската столица със Страсбург и Германия. Образуваха се колони от леки коли, дълги по неколкостотин метра и движещи се един след различен в нишка сред спрелите камиони.

Демонстранти препречиха достъпа до пункта за заплащане на винетни такси по пътя, водещ към най-големия индустриален център на Франция, град Тулуза. В региона на град Екс на Прованс напълно бяха блокирани четирите входа на автомагистрала А8, която води към Лион. Затруднено бе придвижването и по автомагистрала А7 в района Рона-Алпи, както и по пътни артерии в Бретан, Нормандия и Бургундия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР