Френските профсъюзи гласуваха в понеделник за удължаване на стачката поради

...
Френските профсъюзи гласуваха в понеделник за удължаване на стачката поради
Коментари Харесай

Франция остава в прегръдката на хаоса, стачката продължава

Френските профсъюзи гласоподаваха в понеделник за удължение на стачката заради неналичието на съглашение сред държавното управление и водачите на профсъюзите по отношение на спорните пенсионни проекти на президента Еманюел Макрон, оповестяват локалните медии.

Синдикатите приканиха учители, лекари и други държавни чиновници да продължат стачката във вторник, защото Жан-Пол Дюловоа, министърът и висшият комисар, отговарящ за пенсионната промяна, и водачите на профсъюзите не са постигнали съглашение.

„ Безсрочната “ стачка се отрази на всички системи за публичен превоз, пишат локалните медии.

Парижкият оператор на публичен превоз RATP разгласи проекти да продължи да стачкува до понеделник, което ще докара до огромни проблеми в столицата.

В петък на самолетните компании беше казано да понижи вътрешните полети във Франция с 20%, което значи по-нататъшни отменяне, засягащи всички полети към, от или над страната.

След хаоса в четвъртък и петък, полетите се върнаха към естественото, само че в понеделник следобяд DGAC разгласи, че са помолени да трансформират своите графици заради общата стачка. Тъй като един от френските синдикати на контрольорите на полетите се причисли към стачката, евентуално всички полети, идващи към Франция, могат да бъдат наранени.

Железопътните профсъюзи също ще продължат да стачкуват и обслужването на влаковете на националния железопътен оператор SNCF е понижено с 90% от четвъртък.

В четвъртък стартира една от най-големите стачки в най-новата френска история и стачкуващите продължиха да стачкуват против проектите на Макрон за пенсионна промяна.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че в митингите са взели участие 806 000 души, до момента в който профсъюзите загатват цифрата от близо 1,5 милиона.

При митингите са задържани 90 души, оповестиха от полицията.

Понастоящем Франция има 42 разнообразни пенсионни стратегии за разнообразни браншове, само че държавното управление предложи да се обединят тези системи в една пенсионна скица.

Реформата ще отстрани привилегиите, предоставени на държавните чиновници, и последователно ще усили възрастта за пенсиониране от 62 до 64 години, което се чака да се отрази неподходящо на доста браншове.

Работниците ще получат цялостна пенсия, в случай че се пенсионират на 64-годишна възраст. Ако се пенсионират преди този момент, те биха изгубили 5% от пенсиите си за всяка година предварително пенсиониране.

Те също биха спечелили 5% нарастване на пенсиите си за всяка година, в случай че се пенсионират след 64-годишна възраст. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР